Librarie
Anunturi publice

 

 
17 ani de existenţă, a 14 -a promoţie 

 
  Vineri 12 iunie a.c., la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Casian” din Tulcea a avut loc festivitatea de încheiere a cursurilor din acest an şcolar.
 Manifestările au debutat cu Sfânta Liturghie arhierească săvârşită în Capela Seminarului de către Preasfinţia Sa Visarion, Episcopul Tulcii înconjurat de către un sobor de preoţi şi diaconi în prezenţa profesorilor şi a elevilor Seminarului.
 La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură subliniind însemnătatea vocaţiei sacerdotale pentru un viitor slujitor al altarului, arătând şi mijloacele prin care aceasta se poate amplifica pe parcursul anilor de studii.
 Un cuvânt de suflet a adresat Preasfinţia Sa şi absolvenţilor clasei a XII-a, care după patru ani de studiu şi de rugăciune îşi văd încununate năzuinţele prin terminarea cursurilor şi prin examenul de bacalaureat.
 Au fost împărţite apoi premii elevilor silitori, premii constând în cărţi teologice şi laice, după care în mod simbolic absolvenţii din acest an au predat cheia şcolii colegilor lor din anul III.
 A urmat apoi un moment de rugăciune şi de mulţumire al absolvenţilor şi în catedrala episcopală Sf. Nicolae din Tulcea şi unde au primit iarăşi binecuvântarea Preasfinţiei Sale.
Astfel s-a mai înscris încă o pagină de istorie în viaţa Seminarului Teologic „Sf. Ioan Casian” din Tulcea, aflat în cel de-al 17-lea an al existenţei sale în decursul căreia au absolvit 14 promoţii de elevi seminarişti.

 


Site realizat si gazduit de XWD Sibiu