Librarie
Anunturi publice
 


  
 
 FILANTROPIA BISERICII        

1 Asociaţia Aegyssus, Ajutorarea şi protejarea copiilor, bătrânilor şi a altor personae defavorizate social Pr. Bogdan Florin Herţa Meditaţii gratuitea cu profesori pensionari (română, matamatică, engleză)
Asistenţă socială pentru bătrâni.
Colaborare cu Biserica şi scoala Pr. Bogdan Florin Herţa, Parohia Sf. Nicolae, str. Progresului nr. 37, tel.0730080381. Colaborare şi dezvoltare de programe sociale în parteneriat cu eparhia Tulcii.

          2 Asociaţia Casiana, Acordarea de ajutoare materiale.
Consiliere spirituală şi religioasă cu bătrânii şi copii Pr. Romeo- Gabriel Ispas Excursii, tabere, festivităţi, conferinţe, simpozioane Pr. Romeo-Gabriel Ispas, Parohia Sf. Treime- Tulcea str. Iuliu Maniu nr. 33 A, tel. 0744558012. Parteneriat cu Episcopia Tulcii.

       3. Asociaţia umanitară PROETERNITATEA, Tulcea Prevenirea abandonului şcolar, stimularea elevilor cu situaţie şcolară bună,protecţia copilului Pr. Aurelian Ciocan Protecţia copiilor, a bătrânilor şi a altor persoane defavorizate Pr. Aurelian Ciocan, Str Eternităţii nr.31 tel.0744824877. Colaborare cu Episcopia Tulcii.

         4. Cantina socială Sf. Ap. Andrei, Parohia Sf. Treime, Oferă hrană caldă copiilor şi bătrânilor Pr. Mircea Ispas Asistenţă socială şi spirituală Pr. Mircea Ispas Parohia Sf. Treime- Tulcea str. Iuliu Maniu nr. 33 A, tel.0744492060. Dezvoltare de programe sociale în parteneriat cu Eparhia Tulcii.

         5. Cantina socială ,,Sf. Arh. Gavriil” Protoieria Tulcea, Oferă hrană caldă copiilor şi altor personae defavorizate sau excluse social Pr. Romeo- Gabriel Ispas Parteneriat cu Biserica şi şcoala Pr. Romeo-Gabriel Ispas, Parohia Sf. Treime- Tulcea str. Iuliu Maniu nr. 33 A, tel. 0744558012. Colaborare cu Episcopia Tulcii.
 

Programul "De Crăciun ne bucurăm cu toţii”
 

În Episcopia Tulcii, cu prilejul sărbătorii Naşterii Domnului se derulează programul social- filantropic ,,De Crăciun ne bucurăm cu toţii.”
  Acţiunea concertată a Episcopiei, Protoieriei Tulcea şi a parohiilor din oraş urmăreşte să împărtăşească celor singuri, celor aflaţi în lipsuri şi fără dragoste, o rază de lumină din steaua Betleemului prin darurile oferite şi colinda tradiţională.
 Preasfinţitul Părinte Visarion împreună cu un grup de preoţi şi elevi de la Seminarul Teologic Sf. Ioan Casian din Tulcea a vizitat pe rând Căminul de Bătrâni Sf. Nectarie, Penitenciarul Tulcea, Centrele de copii Speranţa şi Cristian, centrul maternal şi centrul pentru persoane cu dizabilităţi ,,Crisp.” Cuvintele de mângâiere şi speranţă creştină adresate de Preasfinţia Sa au luminat chipurile şi au curăţit sufletele aducându-i pe cei prezenţi în inocenţa ssufletească a copilăriei.  
 Mai trebuie amintit aici că în 18 decembrie, în cadrul parteneriatului educaţional dintre Colegiul Economic,, Delta Dunării” şi Episcopia Tulcii, tinerii creştini, elevi ai Colegiului, în cadrul acţiunii filantropice ,,Ajută-mă să mă bucur” vor aduce bucuria Crăciunului şi daruri, copiilor cu dizabilităţi plasaţi în centrul ,,Cristian” din Tulcea.
 Astfel de gesturi de suflet urmează a se mai desfăşura până la sfârşitul anului în cadrul Episcopiei noastre.  

 

   
Lumina lui Hristos luminează tuturor


Miercuri 15 aprilie a.c. cu prilejul marii sărbători a Învierii Domnului, Episcopia Tulcii a derulat acţiunea social - filantropică ,,Lumina lui Hristos luminează tuturor.”
  Activitatea concertată a Episcopiei, Protoieriei Tulcea şi a parohiilor din oraş s-a înscris în programul deja cunoscut al activităţilor social misionare şi caritative desfăşurate în oraş sau în centrele din judeţ cu ocazia marilor sărbători creştine sau a altor date importante din calendarul civil.
Scopul declarat al acţiunii a urmărit să împărtăşească celor singuri, celor cu nevoi speciale şi celor aflaţi în lipsuri şi fără dragoste o rază de lumină din mormântul lui Hristos şi să arate compasiunea noastră cu semeni noştri. 
  Preasfinţitul Părinte Visarion cel care a binecuvântat acest program social, s-a deplasat împreună cu un grup de preoţi de la parohiile din oraş şi a vizitat pe rând Căminul de Bătrâni ,,Sf. Nectarie”, Centrul de copii ,,Cristian”, Centrul de copii ,,Speranţa”, Centrul maternal, Centrul persoanelor cu dizabilităţi ,,CRISP”, precum şi Penitenciarul Tulcea, locaţii aflate permanent în grija Bisericii.
Cu prilejul acestor vizite alături de darurile materiale pregătite s-a avut în vedere şi curăţirea sufletului, pentru care rugăciunile de binecuvântare şi cuvintele de învăţătură rostite cu acest prilej au bucurat atât trupul cât şi sufletul.
Sperăm ca atât această acţiune socială cât celelalte realizate până acum să contribuie la sporirea misiunii filantropice a Bisericii noastre. Acesta a fost şi motivul pentru care acţiunea a fost numită sugestiv ,,Lumina lui Hristos luminează tuturor.” 

1 iunie creştin

Întâmpinând ziua de 1 iunie, tinerii creştini (cls. I-VIII) din localitatea Turda, comuna Mihai Bravu, au efectuat o acţiune filantropică la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică ,,Sfântul Dumitru”din localitatea Zebil, unde şef de centru este P. C. Pr. Palade Dănuţ de la Parohia Satu Nou.
Acţiunea s-a desfăşurat în data de 14 mai a.c. sub directa îndrumare a părintelui paroh Carată Iulian, care însoţind câte un reprezentant al fiecărei clase de la şcoala din Turda au adus daruri către persoanele aflaţi aici în îngrijire. Toţi copiii din şcoală au fost implicaţi în această activitate şi fiecare după posibilitatea lui a adus jucării, jocuri, cărţi de colorat, cărţi de poveşti, creioane colorate, plastilină, acuarele şi dulciuri.
Iniţiativa plină de dragoste şi interes faţă de semeni trebuie a fi considerată expresia misiunii sociale a Bisericii, care lucrează în întregime, cler şi credincioşi, la alinarea suferinţei aproapelui.
Toate cadourile au fost dăruite celor internaţi în centru pentru a le aduce în suflete bucurie şi pentru a pune în practică învăţăturile primite în şcoală de la dascălii lor şi de la ora de religie. După ce au fost împărţite cadourile se putea vedea zâmbetul de pe chipul fiecăruia şi dorinţa de a se cunoaşte, de a vorbi, de a le mulţumi în felul în care ştiu ei să o facă.
Şeful de centru, în numele întregului personal care îşi desfăşoară activitatea acolo, a mulţumit copiilor din Turda şi părintelui paroh pentru iniţiativă şi ne-a adresat invitaţia de a veni aici ori de câte ori avem ocazia, putinţa şi dispoziţia.
Am simţit că bucuria copiilor noştri este mare atunci când sunt împreună, pentru care, cu ajutorul lui Dumnezeu, nădăjduim la alte asemenea acţiuni.
 

  

 
    


Site realizat si gazduit de XWD Sibiu