Anunturi publice
 
În fiecare an la 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mare zi ce aminteşte de mutarea la cele veşnice a Sfintei Fecioare Maria, se sărbătoreşte şi ziua Marinei Române.
 Sărbătorită pentru prima dată la 15 august 1902, deci acum 107 ani, această zi are o semnificaţie spirituală deosebită pentru cei ce slujesc patria sub drapelul Tricolor pe valurile înspumate ale mării.
 Pentru aceştia dar şi pentru noi ziua de astăzi este o zi de recunoştinţă pentru cei care de-a lungul vremurilor au dat dovadă de eroism şi de abnegaţie în servirea intereselor majore ale neamului nostru şi care pe mare sau pe apele Dunării albastre depun eforturi susţinute pentru îndeplinirea nobilei lor misiuni aceea de marinar.
 Ziua marinei se constituie şi într-un moment de reculegere şi de pomenire a tuturor marinarilor care şi-au pierdut viaţa la datorie înghiţiţi de ape şi pentru care ne rugăm ca Domnul să le facă parte de veşnică odihnă întru Împărăţia Cerurilor.
 Acum la ceas aniversar rugăm pe Dumnezeu să-i binecuvinteze pe toţi marinarii României să le insufle tărie, bărbăţie şi curaj, Maica Domnului, supranumită şi „Steaua Mării”, să-i ocrotească sub cinstitul ei omofor să-i apere de toată întâmplarea cea rea şi să le hărăzească noi şi sfinte împliniri în slujba Patriei noastre străbune România.

  La mulţi, fericiţi şi binecuvântaţi ani
  tuturor marinarilor români


† VISARION

Episcopul Tulcii


 



Site realizat si gazduit de XWD Sibiu