Anunturi publice
 Astăzi 19 octombrie a.c. în buchetul de flori al Preasfinţitului Părinte Visarion s-a adăugat încă o floare care l-a innobilat, este a 56 floare. 
 Preasfinţitul Părinte Visarion s-a născut la data de 19 octombrie 1959, în localitatea Tălmaciu, jud. Sibiu, din părinţii Nicolae şi Măcinica Bălţat, la botez primind numele de Dumitru. A urmat Şcoala generală la Tălmaciu, apoi Treapta I de liceu la Liceul din aceeaşi localitate iar între anii 1976 - 1981 Seminarul Teologic Ortodox Român din Cluj iar apoi între 1982 - 1986 Institutul Teologic Universitar din Sibiu (licenţiat în Teologie, ca şef de promoţie cu media 9.92), având ca teză de licenţă subiectul ,,Biserica Ortodoxă Română văzută de călătorii străini (sec. XVI - XIX), sub îndrumarea Pr. Prof. Dr. Mircea Păcurariu. 1986 - 1989 Doctorat în Teologie, specializarea Teologie Dogmatică şi Simbolică, la Institutul Teologic din Sibiu.
 1994 - 1995 Cursuri de specializare la Facultatea de Filozofie a Universităţii din Atena.
 În data de 5 mai Preasfinţia Sa Visarion este tuns în monahism la Mânăstirea Sâmbăta de Sus, jud. Braşov, de către Înalt Preasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Dr. Antonie Plămădeală, unde primeşte numele de Visarion. 15 august 1989 - a fost hirotonit întru diacon (ierodiacon), apoi preot (ieromonah) la 5 octombrie 1997, în Catedrala Ortodoxă Română din Cluj de către I.P.S. Bartolomeu Anania al Vadului Feleacului şi Clujului şi întru Arhiereu, în Catedrala Ortodoxă Română din Alba – Iulia, la 12 octombrie 1997.
 La data de 9 noiembrie 2005 a susţinut teza de doctorat în Teologie la Facultatea de Teologie ,,Andrei Şaguna” din Sibiu, cu titlul ,,Învăţătura mariologică a Sfântului Nicolae Cabasila”.
 La Centrul mitropolitan din Sibiu, Preasfinţia Sa a îndeplinit funcţia de secretar eparhial şi apoi consilier cultural al Arhiepiscopiei Sibiului iar apoi din anul 1997 până în anul 2008 a fost Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.
 Din data de 25 martie 2008 de praznicul Bunei-Vestiri Preasfinţia Sa a fost întronizat ca episcop titular al Eparhiei Tulcii de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Catedrala ,,Buna - Vestire” din Tulcea. Este cetăţean de onoare al localităţilor Zărneşti, Răşinari şi Teliu. 
 A publicat peste 200 de articole în reviste bisericeşti din ţară (Telegraful Român, Mitropolia Ardealului, etc.) precum şi în publicaţii laice şi cărţile ,,Mergând învăţaţi”, Sibiu, 2001, ,,Biserica Ortodoxă Română văzută de călătorii străini în sec. XVI – XIX”, Sibiu, 2001 şi ,,Logos şi cultură”, Sibiu, 2005.
 
 
Centrul Eparhial Tulcea îi urează cu acest fericit moment

Întru mulţi, fericiţi şi sănătoşi ani Preasfinţite Părinte!
Site realizat si gazduit de XWD Sibiu